Вторник, 30 Април 2024

КУКИ видя конфликт на интереси у Дора Константинова

Публикация   15:50     13 Ян, 2011 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     754

Окончателно решение дали е така ще вземе Административния съд

 

 

След едночасово заседание на Комисията за установяване на конфликт на интереси видя такъв при общинският съветник от ДСБ д-р Теодора Константинова, стана ясно минути преди 14.30 часа днес. Комисията за установяване на конфликт на интереси (КУКИ) към Общински съвет-Русе се събра на свое заседание на 10.01.2011 г., за да обсъди подадения в края на ноември сигнал с входящ № 14/25.11.2010 г. По-късно стана ясно, че това е във връзка с нежеланието на д-р Константинова да подкрепи искането за увеличение на капитала на МБАЛ като представител в общото събрание от страна на общинския съвет. Вероятно /тъй като никой нищо конкретно не обяви/ става въпрос за това, че по този начин се спираше финансирането на завършването на АГ- комплекса и държавата нямаше как да даде 3,5 млн. лева.

В своя защита д-р Константинова преди два дни заяви, че в това искане за увеличаване на капитала на МБАЛ с въпросната сума не е било пояснено, че е обвързано с финансиране на завършване на АГ- комплекса.

До три дни КУКИ ще предаде протокол с решението на своя 13-членен състав на Административния съд, който от своя страна вече ще вземе окончателно решение.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha