Четвъртък, 9 Май 2024

Майка- наркоманка остави само 3-годишното си дете, след пожар от взрив на бойлер то почива

Майка- наркоманка остави само 3-годишното си дете, след пожар от взрив на бойлер то почива
Публикация   18:48     30 Март, 2023 /     akcent.bg   /     429

    Разследва се смъртта на 3-годишно дете, след сигнал за пожар в жилище в Русе. То е загинало при взрив на бойлер в апартамента, в който е живяло семейството..

   Вчера около 15:30 часа във Второ РУ е получен сигнал за възникнал пожар в жилище на втори етаж в блок 305 в русенския квартал „Чародейка“. На адреса са изпратени екипи на пожарната и полицията.

   В хода на работата по овладяване на пожара от служителите на РСПБЗН е евакуирано 3-годишно момче, което е било в жилището само. То е отведено за оказване на спешна медицинска помощ в болница, но впоследствие е получена информация, че е починало. Към момента на пожара майката не е установена в апартамента. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на МВР и е извършен оглед.

   Започнато е разследване по случая, като е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ.

Социалните служби в Русе също проверяват обстоятелствата около инцидента, защото съседи твърдят, че е било редовно оставено само от майка му.

   "Тя е оставила детето, излязла някъде, тя въобще не се прибира. Гръмнало нещо и усетихме някаква миризма, две пожарни коли дойдоха. От 10.00 ч. до 2.00 часа неприятности, гюрултии, удряне по стените. Нямам думи", каза съседката Иванка Атанасова.

   Майката на починалото дете, 35-годишна жена от Русе, е била установена от служителите на Второ РУ снощи около 18:00 часа. В нея полицаите са открили полиетиленов плик с кафяво прахообразно вещество с тегло от около 1.1 грама. Направен полеви наркотест на веществото е реагирал положително на хероин.

   Случаят е документиран и е започнато бързо производство за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.
Работата по двете производства продължава под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha