Зърнопроизводители излизат на тридневен протест, затварят Дунав мост

Зърнопроизводители излизат на тридневен протест, затварят Дунав мост
Публикация   06:15     29 Март, 2023 /     akcent.bg   /     403

Искането е да бъде спрян нерегламентираният внос на зърно от Украйна

    Зърнопроизводители от пет области в страната излизат днес на протест, като от 10 до 16 часа ще затварят переодично Кръговото при Дунав мост. Това съобщи за Акцент.БГ председателят на регионалния фермерски съюз „Дунавско зърносдружението Милен Коев.Над 50 машини ще бъдат на терен, а протестиращи ще има от районите на Русе, Ловеч, Павликени, Стара Загора и Пловдив.

   Според Станимир Станчев след събрание на регионалния съюз "Дунавско зърно" е изпратено писмо с искания. "Искаме или камионите с украинско зърно да се конвоират през страната или да се въведе такса транзит от 50 евро на тон, за да не остават в България.

   Очакваме отговор, като от сряда до петък ще имаме предупредително шествие. Хем искаме да покажем, че можем да затворим пътя, хем не искаме да създаваме главоболие на русенци и гостите на града", заяви той.

   Земеделският министър Явор Гечев прогнозира преди Нова година при посещението си в Русе, че складовете със зърно на българските фермери ще започнат да се изпразват, но това и досега това не се случва.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha