Четвъртък, 9 Май 2024

ОУ „Иван Вазов“ отбеляза патронния си празник

ОУ „Иван Вазов“ отбеляза патронния си празник
Публикация   20:22     06 Март, 2023 /     akcent.bg   /     188

   Русенското основно училище „Иван Вазов“ отбеляза  патронния си празник с богата културна програма. „Вашето училище заслужено гради авторитет на средище, осигуряващо качествено образование на младите хора и възпитаващо достойни български граждани! Началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева отбеляза, че училището е възпитало поколения русенци и е оставило трайни следи в образователната история на града. „Всичко това нямаше да бъде факт, ако не бяха учителите. Зад този огромен труд стоят множество учителски сърца, защото да бъдеш учител не е професия, а призвание. През годините Вие съумявахте да грабнете сърцата и умовете на Вашите ученици и направихте и невъзможното, за да покорят върхове“, допълни още д-р Георгиева.

    На децата тя пожела да следват съветите на своите учители. „Слушайте и попивайте всяко слово от учителите си, защото то е по-ценно от жълтица, защото така ще се превърнете в знаещи и можещи личности“, каза началникът на РУО.  Не на последно място д-р Георгиева пожела на учителите творчески ентусиазъм, за да пребъдва знанието в нашите ученици.

     „Този ден е най-вълнуващият за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето. Днес отбелязваме 152 години традиции. През тези години хиляди ученици са прекрачили прага на нашето училище и всеки един от тях е оставил част от себе си в него“, каза директорът Теодора Йорданова. Тя отбеляза, че със своя професионализъм учителите дават силата и увереността на младите хора, с които те да вървят напред. „Продължавайте да раздавате будителското дело и да учите нашите ученици с любов и отговорност към обществото“, допълни още тя. Теодора Йорданова отбеляза още, че със сигурност учениците се чувстват добре, като у дома си, защото в училището работят с невероятни професионалисти като учители.

   Училището е сред най-старите училища в региона. То е на 152 години, като към момента в него се обучават над 530 ученици от 1 до 7 клас включително в общо 21 паралелки. Сред най-скорошните постижения на училището е класирането на отбора по волейбол на ОУ „Иван Вазов“ на първо място на общинско ниво. Далеч не по-малко са постиженията на учениците в сферата на точните науки, историята и географията.

   В рамките на тържеството бяха наградени и редица изявили се ученици през учебната година.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha