Академичният хор “СЕКСАГИНТА ПРИСТА” при Русенския университет празнува петата си годишнина

Академичният хор  “СЕКСАГИНТА ПРИСТА” при Русенския университет празнува петата си годишнина
Публикация   09:24     27 Фев, 2023 /     akcent.bg   /     197

   Днес Академичният хор „Сексагинта Приста“ при Русенския университет, с ръководител Пламен Георгиев, празнува петата си годишнина. Ректорът на Русенския университет – акад. Христо Белов връчи плакет на ръководителя – г-н Георгиев и поднесе поздравителен адрес с благопожелания към всички хористи. На церемонията присъства и доц. д-р Десислава Атанасова – зам. – ректор по интернационализация и комуникационна политика.

   „Радваме се да споделяме  с вас вълнението от всеки концерт и се надяваме, че в бъдеще проявите ви ще стават все по-многобройни и все по-успешни!“, каза в речта си акад. Белоев.

   Важно да се отбележи е, че в  навечерието на своя петгодишен рожден ден, Академичният хор "Sexaginta Prista-Bulgaria" при Русенския университет "Ангел Кънчев" е в трескава подготовка за своето първо участие в 62-рото издание на  фестивала "Мартенски музикални дни" Русе 2023. Отново се връща традицията най-престижният музикален форум на града и България, да дава сцена на изявени русенски хорове. В изпълнение на Академичния хор на 18 март от 18.00 ч. в зала „Филхармония“ ще звучи духовна/сакрална музика от източно-православни и западно -европейски композитори, като Добри Христов, Апостол Струмски, В. А. Мозарт,Луиджи, Керубини, Г. Ф. Хендел и др.

Тагове : хор , РУ , годишнина ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha