Четвъртък, 9 Май 2024

Сливо поле откликна на трагедията на пострадалите от разрушителното земетресение в Турция и Сирия

Сливо поле откликна на трагедията на пострадалите от разрушителното земетресение в Турция и Сирия
Публикация   20:18     14 Фев, 2023 /     akcent.bg   /     402

Кметският екип на общината създаде необходимата организация и възможност хората с добри сърца да проявят съпричастност към нещастието на хората в засегнатите от трусовете райони

    Още в първите часове след трагедията в Република Турция и Сирия, ръководството на община Сливо поле обсъди тежките последствия в пострадалите райони и взе решение да инициира дарителска кампания към БЧК, като призова жителите на общината за съпричастност и подкрепа.

   В сградата на Младежки дом, гр.Сливо поле бе разкрит пункт за събиране на материална помощ, според изискванията - чисто нови дрехи,обувки, спално бельо, одеала,завивки, памперси, хигиенни продукти и др.

   Населението се отзова много бързо и активно и само за пет дни, с помощта на доброволци, се събраха, сортираха, подредиха и пакетираха 60 кашона за Турция, които днес бяха предадени в БЧК-  Русе, и много пакети , които до края на седмицата ще бъдат извозени в посолството на Сирия в София.

    В сградата на общината има позиционирана дарителска кутия, събраните средства от която също ще бъдат представени на БЧК, за да могат да достигнат до най-нуждаещите се.

   Кметският екип на община Сливо поле изказва огромна благодарност към всички, помогнали тази благородна кампания да се осъществи с отлични резултати. Лично кметът Валентин Атанасов и заместникът му Михаил Чиликов участваха в експедицията на събраните помощ.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha