Четвъртък, 9 Май 2024

"Заедно" - Ива Митева и Каримански отиват на избори със своя партия

Публикация   20:42     13 Фев, 2023 /     akcent.bg   /     192
   Бившият председател на парламента Ива Митева и бившият председател на финансовата комисия в две народни събрания Любомир Каримански – и двамата бивши депутати от „Има такъв народ“, ще обявят утре създаването на нов политически проект, с който да се явят на предсрочния вот на 2 април. С подробности репортерът Мария Филева:
 
   Новият проект ще е коалиция и ще се казва „Заедно“. Целта е да върне надеждата у разочарованите от действията на политиците избиратели и да привлече отказващите да гласуват, обясни за БНР Ива Митева. Засега участват четири партии, като идеята е да бъдат привлечени още: 
 
  И Митева, и Каримански не бяха членове на партия „Има такъв народ“, влязоха в листите ѝ като представители от гражданската квота. След като не бяха избрани за депутати в 48-ия парламент, Митева се върна към предишната си работа в правната дирекция на Народното събрание, а Каримански беше съветник на служебния финансов министър Росица Велкова – пост, чието напускане обяви преди ден. 
Едно от новите лица в проекта е предприемачът Юлиан Софрониев. Той е главен изпълнителен директор на високотехнологична компания за разработване и производство на системи за сигурност, базирани на биометрична идентификация.  
 
  Утре документи за участие в предсрочните парламентарни избори ще подаде „Български възход“. От партията вече обявиха, че ще участват самостоятелно. Те запазват партньорство със Земеделския съюз на Румен Йончев, но без да са коалиция.
 
  БВ е водила разговори с ВМРО, но все още няма конкретен резултат, научи БНР от свои източници. От ВМРО искат широко дясно-консервативно обединение, но предложението от формацията на Стефан Янев е участие на техни лица в листите.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още