Предстои национална конференция на тема „Левски в съвременния свят“

Предстои национална конференция на тема „Левски в съвременния свят“
Публикация   18:52     10 Фев, 2023 /     akcent.bg   /     225

   Община Родопи, съвместно със Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България организират Национална научна конференция на тема „Левски в съвременния свят“. Целта на форума е да даде нов прочит на делото и личността на Левски в светлината на сигурността, образованието и културно-историческото наследство. Събитието ще се проведе на 2 март 2023 година и негов домакин ще е Висшето училище по сигурност и икономика в Пловдив.

   Инициативата е основно ориентирана към учениците, завършващи средно образование, студенти и докторанти, както и директори на начални, основни и средни училища, гимназии, както и висши учебни заведения, носещи името на Апостола на свободата. Три училища в русенско носят името на Апостола на свободата, показва справка в уебсайта на Регионалното управление на образованието. Става дума за СУ „Васил Левски“ в Русе, Средното училище с професионални паралелки във Ветово, както и Основното училище в село Тръстеник.

   Фокусът на конференцията е насочен към образователните институции и младите хора в запознаване с националната сигурност и държавното управление, свързвайки ги с делото на Васил Левски, популяризирайки и съхранявайки културно-историческото наследство чрез дигитализацията в съвременното динамично общество.

   Повече информация, както и възможност за попълване на онлайн формуляра, може да намерите на следния уеб адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezMVS9sCBWEnKeLc_3nE9PbMMLwjWWT0AeqfMX0A9_VF8BKg/viewform. Крайният срок за кандидатстване е идния петък /17-и февруари/.

   Събитието е подкрепено и от Областна администрация – Русе. Областният управител Анатоли Станев ще съдейства по всякакъв начин за провеждането на инициативи, свързани с годишнината от гибелта на Левски. През следващата седмица се планират и такива, организирани от Областната администрация.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha