Студенти на Русенския университет бяха отличени от технологичния гигант ХУАУЕЙ

Студенти на Русенския университет бяха отличени от технологичния гигант  ХУАУЕЙ
Публикация   10:52     09 Фев, 2023 /     akcent.bg   /     198

   Шестима студенти на Русенския университет бяха отличени от технологичния гигант Хуауей на специална церемония в столицата. Тя се проведе на 07.02.2023г. в гр. София, като с нея бе закрито изданието на стипендиантската програма Huawei ICT Talents Training Seeds For The Future за 2022 година. На събитието присъстваха заместник-министърът на икономиката и индустрията Димитър Данчев, г-н Ли Шаoуей, генерален мениджър на Хуауей Технолоджис България, както и представители на висшето образование, науката и софтуерната индустрия. От страна на Русенския университет в церемонията взе участие заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика - доц. д-р Десислава Атанасова, която се включи в награждаването на част от стипендиантите и поздрави присъстващите от името на университета.

   Сред отличените 80 студенти и докторанти от цялата страна, шестте възпитаници на  Русенския университет са Момчил Ставров, Йордан Йорданов, Марио Николов, Илиян Гърков, изучаващи специалност "Компютърни системи и технологии", Божидар Атанасов - специалност "Софтуерно инженерство", а Боян Стояновски развива своя потенциал в специалност "Интернет и мобилни комуникации".

   Експертно жури от представители на Българската академия на науките, Министерството на транспорта и съобщенията и Алианса на технологичната индустрия оцени през м. Декември 2022г. продукцията на кандидатите,  които трябваше да представят кратки видеа на теми "Как ИКТ променят живота", "Ако живея в едни напълно дигитализиран свят, как би изглеждал той?". Журито избра най-добрите студенти и докторанти на България, които освен заслужено признание, те ще  получат и стипендия от компанията Хуауей.

  Подобни инициативи не само стимулират развитието на младите хора, но и за пореден път показват, че сътрудничеството между бизнеса и академичната общност е единственият път за устойчив технологичен и социално-икономически напредък, базиран на знание, креативност и иновации.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha