Община Сливо поле ще предложи и гласува на сесия финансова помощ за пострадалите в съседна Турция

Община Сливо поле ще предложи и гласува на сесия финансова помощ за пострадалите в съседна Турция
Публикация   14:36     08 Фев, 2023 /     akcent.bg   /     496

    Община Сливо поле e една от първите в област Русе, която  започна дарителска кампания за в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Република Турция и Сирия.

   На предстоящата сесия на Общински съвет ще бъде внесено предложение от кмета на общината - Валентин Атанасов за отпускане и на финансова помощ.

    Ръководството на Община Сливо поле се обръща с молба към жителите на общината за съпричастност и подкрепа на кампанията.

   Всеки желаещ може да помогне на пострадалите като дари нови, с етикет топли дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали.

    Материалната и финансовата помощ ще бъдат предоставени на Български червен кръст- Русе, за да се помогне по най-точния и коректен начин на нуждаещите се.

  Жителите на Община Сливо поле, които имат желание и възможност да помогнат, могат да направят това  в пункта, който е разкрит в сградата на Младежки дом, Сливо поле. Лица за контакти са Генадия Георгиева и Нуртен Билялова.

   За повече информация и въпроси, свързани с местата, където ще бъдат изпращани даренията, жителите на община Сливо поле могат да се обърнат за повече информация към Магдалена Красимирова – тел. 0882 528 342.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha