Димитър Славов: Всичко свършено през този мандат е от сърце за всички беленчани

Димитър Славов: Всичко свършено през този мандат е от сърце за всички беленчани
Публикация   10:30     04 Фев, 2023 /     Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     5567

Кметът на Бяла направи своя отчет за 2022 г. и показа акцентите в работата на общината за 2023 г. Веселин Маринов пя за Славов и беленчани

    Това е последният за мандата публичен отчет за свършеното през 2022 г. , заяви пред беленчани снощи кметът Димитър Славов. Събитието се състоя снощи в салона на читалище „Трудолюбие 1884“.  

       Свършеното от кмета и общинската администрация бе представено с онагледяване на състоянието на улици и обекти преди и след ремонта им. Славов изрази искрената си благодарност към своя екип, с който е станало възможно да се направи всичко това за беленчани. За това, за което говореше и показваше пред своите съграждани, кметът не сдържаше  емоцията си от преживените трудности и удовлетворението от направеното.

   Изпълняваме поетите ангажименти към малките населени места- две години работа в Лом Черковна,  в Ботров, в Стърмен. Тази година ще бъдат оправени 8 улици в Полско Косово, които от 40 години не са виждали асфалт. Не на шега обаче хората вместо да изразят удовлетворение, започват да недоволстват защо тази, а не тяхната улица ще се ремонтира, коментира Славов.

    Асфалтирани са повече от 65 улици и междублокови пространства в град Бяла. 

  Сериозен проект е почистването и удълбочаването на коритото на р. Беленска. Тази година ще бъдат изпълнени изискванията на Басейнова дирекция и така познатото Беленско дере ще бъде покрито и ще добие съвременен вид.

  Гордост за беленчани е и Арт центърът. на Гара Бяла. Това не е само хубава сграда, а място, изпълнено с живот.  Продадените за кино билети са над 4100, над 7600 са посетителите в галерията с восъчни фигури, като поне 6000 от тях са гости на Бяла. Това е реклама за града и неговата славна история, каза Славов.

   И през 2023 година Беленското хоро ще събере още повече участници и публика в сравнение с началото, което постави „Фламинго”  миналата година.

  Славов отдаде и заслужено внимание на спортистите на Бяла- състезателите по кикбокс и най-вече, на женския хандбал. Момичетата на Бяла завоюваха Шампионската титла, спечелиха купа „България”,станаха шампиони на плажен хандбал .

  Акцентът на Община Бяла за 2023 година ще бъде ремонтът на моста на Кольо Фичето над Бяла.

  Има вече и идейна концепция за основен ремонт на центъра на Бяла, който ще започне след панаира  в средата на м. май и ще бъде изцяло преобразен.

  Славов не отмина и проблемите, свързани със свободното време на младите хора в града- дълги години децата на Бяла са подложени на постоянна атака от алкохол, наркотици, коментира един от сериозните проблеми на града Славов.

    След серия от побоища, пострадали, реших и оставих Бяла за Коледа без нощно заведение.Отчетохме, че не е нормално така да бъде в град като Бяла и затова общината ще направи заведение с истинска охрана, заведение с безалкохолни и оригинални алкохолни напитки.  Своеобразна анкета по време на отчета показа пълна подкрепа за идеята общината да създаде младежки клуб в общинска сграда, която да се ремонтира от общинското предприятие.

 Секретарят на Общината  Милена Пачалиева обяви и победителите в 6 категории, определени от съответните гилдии, а Димитър Славов  и председателят на Общинския съвет Мариян Антонов  връчиха почетен знак на кмета и грамота.

     Калоян станчев- Спортист на годината

    Ирина Радева-     Учител на годината 2022

    Д-р Павлинка Георгиева – Лекар на годината   2022

    Корнелия Александрова- Самодеец на годината 2022

    Виктория Жосан – Треньор на годината

    Отборът на жени А РХГ при хандбален клуб Бяла с капитан Соня Богданова- Отбор на годината. Момичетата получиха и специални медали.

   Но най- впечатляваща беше появата на Веселин Маринов. Специално да поздрави кмета и беленчани той пристигна от родния си Полски Тръмбеш.  Популярният и обичан певец изпълни безкористно няколко песни и завърши с култовата „За теб, България”, като искрено похвали кмета Славов за стореното за Бяла и неговите жители.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още