ФБР претърсва дома на президента Байдън в Делауеър

ФБР претърсва дома на президента Байдън в Делауеър
Публикация   07:21     02 Фев, 2023 /     akcent.bg   /     2613

    ФБР извършва планирано претърсване в дома на президента Джо Байдън в Рехобот Бийч, щата Делауеър, като част от разследването за евентуално неправилно боравене с класифицирани документи, съобщи личният адвокат на президента.

   Претърсването следва 13-часовия щателен преглед на дома му в Уилмингтън, щата Делауеър на 20 януари, когато агентите откриват допълнителни документи с класифицирани обозначения и се сдобиват с някои от ръкописните му бележки.

   Президентът доброволно допуска Министерството на правосъдието в жилищата си като част от разследването, което започна, когато адвокатите му откриха класифицирани документи на 2 ноември, докато затваряха офис в Центъра "Пен Байдън" - мозъчен тръст, свързан с училището от Бръшляновата лига.

   Документи бяха намерени и в дома му в Уилмингтън от личните му адвокати, които започнаха претърсване след откриването на документите в центъра "Пен Байдън".

   "Съгласно стандартните процедури на Министерството на правосъдието, в интерес на оперативната сигурност и интегритет, то се опита да извърши тази работа без предварително публично уведомление и ние се съгласихме да сътрудничим", се казва в изявлението на адвоката на Байдън, Боб Бауер.

   "Търсенето днес е още една стъпка в задълбочения и навременен процес на Министерството на правосъдието, който ние ще продължим да подкрепяме и улесняваме изцяло. Ще разполагаме с допълнителна информация след приключването на днешното претърсване."

   Говорителка на ФБР насочи за коментар да се търси Министерството на правосъдието. Говорител на министерството не е отговорил веднага на запитване за становище.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha