Четвъртък, 16 Май 2024

18-годишният убиец на 76-годишната си съседка в Щръщлево е извършил деянието със сексуален мотив

18-годишният убиец на 76-годишната си съседка в Щръщлево е извършил деянието със сексуален  мотив
Публикация   19:41     06 Ян, 2023 /     akcent.bg   /     248

    В резултат на бързата и ефективна съвместна работа на служителите от ОДМВР – Русе и прокурорите от Окръжна прокуратура - Русе е установен 18-годишен, като автор на престъпление, извършено в първия ден на тази година, спрямо 82-годишна жена в с. Щръклево, която е станала жертва на блудствени действия и е била умишлено умъртвена.

   Подробности по случая оповестиха днес по време на брифинг в Русенската окръжна прокуратура окръжният прокурор Георги Георгиев, наблюдаващият прокурор Диана Неева и заместник-директорът на ОДМВР – Русе комисар Явор Димитров.

   В кратки срокове по делото са извършени редица оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия - огледи, претърсване, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, назначени са експертизи, вчера е проведен и следствен експеримент на място. В хода на работата са участвали и психолози от Института по психология на МВР. Така, още в рамките на 24-часовото задържане по ЗМВР на 18-годишния, е установено, че той е извършителят на тежкото престъпление. Спрямо него е повдигнато обвинение, а с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Русе обвиняемият е задържан за срок от 72 часа и днес предстои разглеждане на внесеното от прокуратурата искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои назначаването на психологическа и психиатрична експертиза на 18-годишния. Според прокуратурата той е съзнавал действията си и е изразил съжаление за стореното, признал се е за виновен в обясненията си, като мотивът му е бил сексуален.

   Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и заместник-директорът на областната дирекция на МВР в Русе комисар Явор Димитров съобщиха, че ще бъде увеличено полицейското присъствие в малките населени места в региона и ще се активизират усилията в работата по разкриване и предотвратяване на престъпления, насочени към самотно живеещи хора в по-обезлюдените територии. Те подчертаха, че взаимодействието между двете институции е на изключително високо ниво, за което говори и факта, че през последните няколко години няма случай на неразкрито убийство в Русенско. 

    "Искам да уверя всички жители на малки населени места в областта, че полицията прави всичко възможно", заяви комисар Димитров и припомни, че от няколко години от ОДМВР-Русе има създадена организация и мобилни полицейски екипи посещават ежеседмично малките населени места по график, като разговарят с жителите и кметовете по повод проблеми, свързани със сигурността и престъпността. От своя страна окръжният прокурор апелира към гражданите да бъдат също активни и да подават сигнали, ако нещо ги притеснява, за да могат да бъдат взети мерки своевременно от институциите и да не се стига до такива случаи.

Тагове : убеуц , Щръклево ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha