Изминаха почти две години, откакто британският флаг беше свален от европейските институции. Сега в британските медии се появяват данни, които според някои индикират, че референдумът може би не е толкова окончателен, колкото го представяше тогавашното правителство. Проучване на общественото мнение, поръчано от в. "Индипендънт", показва, че 65% от британците искат да се проведе отново гласуването за Брекзит от 2016 г. Само преди година процентът беше 55. Обединеното кралство е засегнато от икономическа и правителствена криза и изглежда все още не може да контролира напълно границите си.

   Процентът на британците, които са убедени, че напускането на ЕС е навредило на икономиката, също се е увеличил за година - от 44 на 56 на сто. 

   Ползите от Брекзит, промотирани от най-изявените му привърженици, не са се осъществили, поне засега. Проучването показва, че повечето анкетирани биха искали да се върнат в европейското семейство. 54% срещу 46% преди това. Но има и пречка - само 22% от същата извадка смятат, че би било възможно да се свика нов референдум в рамките на пет години.