Мъж изпадна в мозъчна смърт след побой пред дискотека

Мъж изпадна в мозъчна смърт след побой пред дискотека
Публикация   18:08     22 Дек, 2022 /     akcent.bg   /     303

Той е служител в следствения арест в Разград

   46-годишен служител в следствения арест в Разград изпадна в мозъчна смърт след сбиване пред нощен клуб в град Попово. Инцидентът е станал в събота (17 декември) срещу неделя, съобщи NOVA.

   Мъжът е баща на три деца. Близките му твърдят, че е пребит от охранители на заведението, които отказали да го пуснат заради неприличен външен вид.

   Гален Минчев и Здравко Здравков решили да посетят нощен клуб в град Попово около два часа през нощта. 46-годишният Гален е надзирател в разградския следствен арест. Само той получил отказа да бъде пуснат в клуба, твърди неговият приятел.

   „Стана проблем, че моят приятел е с анцуг. Голям проблем стана. Мен с дънки ме пускат, а него с анцуг – не. Изкараха ни извън заведението, Гален го хвърлиха на страна. Единият от охраната ме удари с гумена палка. Казах, че Гален е полицай, за да го оставят и крещя: „Той е полицай, оставете го”. Дойдоха полицаите и завариха охраната върху Гален”, спомня си Здравко Здравков, който е приятел на пострадалия мъж.

   Двамата мъже отишли в полицията, за да дадат показания и се прибрали. Съпругата на надзирателя го посрещнала, виждайки рани по лицето му.

   „Отиде до банята и се свлече. Дойде приятелят му, вдигнахме го и каза, че много го боли ръката”, казва Христина Димитрова. След няколко часа сън Гален Минчев започва да разказва на съпругата си за случая с него през нощта. „Започна да заваля. Изкриви му се устата, лявата страна не може да движи и звъннахме на Бърза помощ. Те казаха, че е направил исхемичен инсулт”, допълва жената на Гален.

   Мъжът е приет в търговищката болница. Ден по-късно се влошил и го преместили в реанимация, където по изключение е допуснато да бъде посетен от съпругата си.

   „Видях го, питах го как е. Каза, че го боли главата и дясната ръка. Той каза, че е надута и явно са му счупили ръката, защото са го ударили с бухалка”, каза още Христина Димитрова.

   Управителят на нощния клуб не е бил на работа в нощта на инцидента, но има своя версия за случилото се.

   „Влезли мъртво пияни тези лица, направена им е забележка за неприлично облекло - с анцуг, омазан целия. Като див селянин. И са ги извели охраната и там е дошла полиция”, каза Веселин Василев.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha