Четвъртък, 9 Май 2024

Тържествен академичен съвет беляза края на календарната година в Русенския университет

Тържествен академичен съвет беляза края на календарната година в Русенския университет
Публикация   17:20     20 Дек, 2022 /     akcent.bg   /     247

    Тържествен Академичен съвет, ръководен от ректора на университета – академик Христо Белоев,  беляза края на календарната година. Две знаменателни годишнини бяха отбелязани на тържеството. Първата бе на доц. д-р Илияна Горанова, в знак на уважение и признание за приноса й в развитието на университета, като директор на Института за подготовка на учители (1992-1997), а след това на неговия приемник – филиал Силистра на Русенския университет (1997-2008), за много добрата й дългогодишна преподавателска и административна работа, както и нейната осемдесета годишнина. Ректорът на университета награди доц. Горанова с диплом за носител на златна значка.

   Втората годишнина бе на Центъра за продължаващо обучение (ЦПО), който навърши 45 години от създаването си. Проф. д-р Пламен Даскалов – ръководител на центъра бе удостоен с плакет на Русенския университет, по повод годишнината. ЦПО е активна и действена структура на Русенския университет с предмет на дейност обучение за придобиване, разширяване или усъвършенстване на професионалната квалификация на студенти, докторанти, членове на научно-преподавателския състав на Русенския университет, специализанти и курсисти, завършили средно или висше образование. За 45 години Центърът създаде и утвърди традиции, формира свой облик и приемственост, разви проекти, които оставиха знакова символика в имиджа на русенското висше училище.

   На тържествения Академичен съвет бе представена книга за историята на ЦПО, посветена на четиридесет и петата годишнина от създаването му.

   „Ние вярваме в творческия потенциал, в  академичното дръзновение и енергията на всички наши колеги от Центъра за продължаващо обучение! Бъдете все така силни, здрави и градивно устремени!“, пожела на всички преподаватели, служители и възпитаници на ЦПО акад. Белоев.

   Празнична програма пред членовете на Академичния съвет изнесоха учениците от ОУ „Братя Миладинови“- Русе, с учители Полина Денчева-Лукова,  Екатерина Миланова, Здравко Петров. Заместник-директорът по учебната дейност за начален етап - г-жа Венелина Венкова, отправи благопожеланията на училищното ръководство към академичната общност на университета.

 

Тагове : съвет , РУ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha