Открирвт зала на Центъра за иновативни образователни технологии на Русенския университет

Открирвт зала на Центъра за иновативни образователни технологии на Русенския университет
Публикация   13:53     12 Дек, 2022 /     akcent.bg   /     263

   На 13 и 14 декември 2022 година, в Русенския университет „Ангел Кънчев“ ще се проведе информационна среща на представители на държавните университети, участващи в изпълнението на Национална програма „Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши училища, подготвящи бъдещи учители“, която се координира от Министерството на образованието и науката. В тази Национална програма са заложени основните идеи на Концепцията за адаптиране на образователната система към дигиталното поколение.

   На 13 декември, в 14:30 ч. ректорът, акад. Христо Белоев ще открие залата на Центъра за иновативни образователни технологии на Русенския университет. Залата е оборудвана със средства на Националната програма. Такива центрове и такива зали ще бъдат създадени във всеки един от 25-те университета-партньори.

 

Може да бъде изображение с офис и на закрито

 

   По-късно, в зала „Сименс“, координаторът на Националната програма от МОН, д-р Ивана Радонова ще даде информация за изпълнението на програмата и ще формулира предстоящите задачи.

   Подробни разяснения за центровете и за залите ще даде проф. Ангел Смрикаров – ръководител на Центъра по ИОТ на Русенския университет.

   Участниците в срещата ще посетят Future Education Space на университета, ще разгледат издателския център и новия изследователски корпус.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha