Сряда, 24 Април 2024

Кой е Ганим - мъжът без крака, ,,откраднал,, шоуто в Катар

Кой е Ганим - мъжът без крака, ,,откраднал,, шоуто в Катар
Публикация   11:29     22 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     478

   За хората от Персийския залив Ганим Ал Муфтах е познато лице. 22-годишният активист, роден без крака, се превърна в истинска сензация при откриването на Световното първенство по футбол в Катар. На церемонията в неделя той си подели сцената с холивудската легенда Морган Фрийман. 

  Младият катарец изрецитира стих от Корана, приветствайки света с добре дошъл в шоуто на единството и толерантността.

  "Всеки е добре дошъл! Това е покана към целия свят", каза Ал Муфтах.

   "Възпитани сме да вярваме, че сме разпръснати на тази земя като народи и племена, за да можем да се учим един от друг и да откриваме красотата в различията си”, продължи той.

  Ганим е роден с рядко заболяване, известно като Синдром на каудална регресия, за което е характерно долната част на гръбначния стълб да не се формира напълно.

   В профилите си мъжът документира предизвикателствата, пред които се изправя ежедневно, превръщайки се в гуру за мнозина. В TikTok той е истинска сензация със своите над 7 милиона последователи, а в Instagram техният брой е 3,4 млн. 

   В момента катарецът изучава политически науки в университет и се надява някой ден да стане дипломат. Ганим също така обича екстремни спортове като гмуркане, каране на скейтборд и скално катерене и мечтае да стане параолимпиец.

   През април Ал Муфтах беше обявен за посланик на Световното първенство по футбол.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha