Вторник, 30 Април 2024

Ресторант ,,Кристал,, посрещна за 17-ти път новото Божоле, изненада приятно гостите с фюжън меню и обновен интериор

Ресторант ,,Кристал,, посрещна за 17-ти път новото Божоле, изненада приятно гостите с фюжън меню и обновен интериор
Публикация   08:45     18 Ноемв, 2022 /      Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     1191

  Ако има традиция в Русе за отбелязване на френското Божоле, то тя неизменно се отбелязва за 17-ти път в ресторат "Кристал". И тази година на вчерашния ден собствениците на хотелския комплекс и управата на заведението се бяха постарали да покажат европейска кулинарна класа.  Какво включваше добрия избор на предложеното фюжън меню?

   Арджеро Просеко /Розе/ добре се приемаше с предястието - Тартар от сьомга с плодови нюанси на манго, джинджифил, босилек, крем от авокадо с бял шоколад и бадеми, гарниран с оризов чипс.

   Управителят на ресторанта Детелин Илиев представи пред гостите традицията, която се споделя от гости на винения празник от самото начало. Той сподели интересни факти от началото на  Божоле във Франция и станало толкова популярно, въпреки че е само на месец и половина.

   Освежаващото лимоново собре се оказа с приятен аромат и вкус, което отлично изчисти послевкуса от предястието.

Но нямаше гост на традиционния за ресторант "Кристал" празник на Божолето, който да се остана доволен, не, впечатлен от вкусно приготвеното основно ястие. Дори повечето трудно разбраха местното присъствие и търсеха отново менюто, за да разберат какво е увито в баничните кори. А то било патешко филе с телешко кълцано и бекон с ядки и билки, пюре и гел от червено зеле, карамелизиран морков и лучен крем. Интересно поднесената и вкусно приготвена целина също предизвика викторина, докато бъде разпозната .

  И цялата тази вкусотия бе облечена с Божоле /Жозеф Дроен/, доставката на което младо френско вино пристигна буквално часове преди виненото парти.

   Виното се оказа и добра комбинация с известната като марка торта "Сахер", старателно приготвена с карамел и сос от вишни, поръсена с ядлив златен прашец.

   И цялата тази вкусотия бе обвита с приятни за слушане и танцуване френски шансони и италианска ретро музика в изпълнение на популярния в региона дует "Орион".

   За отбелязване е и фактът, че виненото парти имаше интернационален характер. Сериозна група висши служители в сферата на транспорта в северната ни съседка дадоха висока оценка както на предложените изискани ястия, както и с настроението, което демострираха през цялата вечер.

   Със сигурност за приятната атмосфера е допринесъл и обновения интериор в ресторанта, който създава усещане за свежест, уют и настроение.

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha