„ИССЪН БОШИ” в Държавен куклен театър - Русе

„ИССЪН БОШИ” в Държавен куклен театър - Русе
Публикация   17:01     15 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     283

   На 16.11.22 г. / сряда / от 19:00 ч.  Театрална формация „Сенджу" гостува в Държавен куклен театър Русе със спектакъла „ИССЪН БОШИ” – японския Малечко Палечко.

    Спектакълът е българо-японска колаборация, с много внимание към детайла и японската култура. Зрителите могат да се насладят на ръчно изработени кукли „Такеда“, както и марионетки-гиганти, театър на сенките, авторска музика и стихове.

   Иссън Боши е толкова малък – колкото оризово зрънце! Но въпреки това е умен и смел. Може да чете и пише, а освен това учи за самурай. С помощта на купа, игла и една очарователна риба кои, Слънчевото момче стига до големия град Киото! Там той успява да си намери работа, среща красивата девойка Ханако и се изправя срещу страшното чудовище Они. Вълнуваща и магична, историята ни учи, че:

„Целият свят е така подреден!

Аз ти помагам – ти утре на мен!“

   Театрална формация „Сенджу" работи с японския артист Сенджу Такеда и следва примера на японския марионетен театър „Такеда".

   Турнето на формация "Сенджу" през 2022 г. се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура" и Министерство на културата.

   Заповядайте, за да се потопим в красотата и прецизността на японския театър "Такеда" и да преживеем заедно историята на малкия, но смел Иссън Боши!

   Билети може да закупите на касата в кукления театър на ул. “Княжеска” №9 .

 

Тагове : кукли , театър ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha