Пластични хирурзи от УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ще проведат консултации за възможности за възстановяване на гърдата на жени след мастектомия

Пластични хирурзи от УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ще проведат консултации за възможности за възстановяване на гърдата на жени след мастектомия
Публикация   08:25     10 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     360

   На 16-ти ноември 2022 г. специалисти по пластична и реконструктивна хирургия от УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ще проведат безплатни консултации на жени, преживелимастектомия за възможности за възстановяване на гърдата. Кампанията е продиктувана от все по-голямата популярност на реконструкциите на гърдата, както в България, така и в световен мащаб.Причината за тази тенденция енамаляването на възрастта на онкологично болните пациенти и увеличаване броя на заболелите жени, които са активни както в професионален, така и в личен план.

   Първото нещо, което трябва да направи една жена с отстранена гърда, която желае да я възстанови, е да се обърне към специалист по пластична и реконструктивна хирургия. Важно е да е наясно с това което ѝ предстои. По време на консултацията ще бъде обсъдено какви са възможните срокове и възможните методи за възстановяване на изгубената гърда. Това може да стане със собствени тъкани от тялото или с поставяне на постоянен гръден имплант. Всяка една методика има своите предимства или недостатъци и затова подхода към всеки пациент е индивидуален.След проведена консултация, решението за реконструкция остава в ръцете на жената. Тя трябва да има изградени реалистични очаквания за крайния резултат, за бъде постигната крайната цел: подобрен външен вид, по-добра себеоценка, по-добро качество на живот.

    Консултациите ще се проведат на 16-ти ноември 2022 г. (сряда) в сградата на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“.

   Необходимо е желаещите жени да запазят предварително час на тел.: 082 830 230, моб.: 0876 830 230 или на регистратурата на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ № 35.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha