Сега е моментът да се отпразнува пристигането на новата реколта от първото червено вино за сезона. Специфичното за тази традиция, която е на над 50 години, е че Божоле-то е младо, червено вино,което се прави от сорта Гаме ноар, вид грозде, който не е особено подходящ за създаване на отлежали вина, за разлика от повечето други сортове!
То се отличава от другите вина по това, че започва да се продава веднага след ферментацията, шест седмици след прибирането на реколтата.
Традиционно се отбелязва се в третия четвъртък на ноември.
Виненият празник ще се проведе на 17 ноември от 18.30 часа.Ето и менюто:
БОЖОЛЕ 2022
АРДЖЕО ПРОСЕКО /РОЗЕ/
ФЮЖЪН МЕНЮ
ПРЕДЯСТИЕ:
ТАРТАР ОТ СЬОМГА С ПЛОДОВИ НЮАНСИ НА МАНГО, ДЖИНДЖИФИЛ, БОСИЛЕК, КРЕМ ОТ АВОКАДО С БЯЛ ШОКОЛАД И БАДЕМИ ГАРНИРАН С ОРИЗОВ ЧИПС
АРДЖЕО ПРОСЕКО /РОЗЕ/ -- 200мл.
ОСВЕЖАВАЩО ЛИМОНОВО СОРБЕ
ОСНОВНО ЯСТИЕ:
ПАТЕШКО ФИЛЕ С ТЕЛЕШКО КЪЛЦАНО И БЕКОН В БАНИЧНИ КОРИ С ЯДКИ И БИЛКИ, ПЮРЕ И ГЕЛ ОТ ЧЕРВЕНО ЗЕЛЕ, КАРАМЕЛИЗИРАН МОРКОВ И ЛУЧЕН КРЕМ
БОЖОЛЕ /ЖОЗЕФ ДРОЕН/ – 375 мл
ДЕСЕРТ:
ТОРТА „САХЕР“ С КАРАМЕЛ И СОС ОТ ВИШНИ, ПОРЪСЕНА С ЯДЛИВ ЗЛАТЕН ПРАШЕЦ
КУВЕРТ – 60 лв
Допълнително поръчана бутилка Божоле за вечерта
Специална цена – 25 лв
Телефон за контакт: 082 824 333
ул. Николаевска 1
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай