Четвъртък, 9 Май 2024

Старейшините от СДС искат предсрочно прекратяване правомощията на Председателя на Общински съвет -Русе Иво Пазарджиев

Старейшините от СДС искат предсрочно прекратяване правомощията на  Председателя на Общински съвет -Русе  Иво  Пазарджиев
Публикация   16:19     02 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     435

Според внесеното предложение Пазарджиев бламирал и неглижирал работата на общинските съветници

   Общинските съветници от СДС и коалиция  Станимир Станчев,  Елеонора Николова, Деян Недков и  Иван Григоров са внесли в Общинския съвет предложение за предсрочно освобождаване на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев.

   За нас е недопустимо именно Председателят на Общинския съвет да оглави инициативата за практическото неглижиране и бламиране на работата на общинския съвет, касаеща разискване и търсене на решения в една двойно критична ситуация за града.  Това е по повод действията на администрацията на кмета, заедно с Председателя на общинския съвет, които са направили опит да заобиколят нежеланата от тях сесия, да неглижират работата на общинските съветници и практически да бламират работата им. А на тази сесия е трябвало да се дискутират проблемите, свързани с тапата на Дунав мост и тези в Водния цикъл в града.

  "Считаме също така, че с оглед на упражняване на професията си на адвокат, г-н Пазарджиев е в невъзможност да уплътнява 8 часов работен ден-обичайно, той не е в кабинета си, на разположение на съветниците , на гражданите и институциите. Реализираните доходи от свободна професия сочат на интензивна ангажираност с процесуално представителство пред съдилищата в град Русе и в други населени места, които обективно препятстват упражняване правомощията на Председател на общински съвет, която следва да се оцени като трайна невъзможност." Това е вторият мотив за внесеното предложение.

 

 

/

 

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha