Неделя, 3 Декември 2023

„МЕДИКА“ със скринингови урологични прегледи за „Мовембър“

„МЕДИКА“ със скринингови урологични прегледи за „Мовембър“
Публикация   11:16     01 Ноемв, 2022 /     akcent.bg   /     352

   За поредна година Лечебни заведения „МЕДИКА“ се присъединяват към световното движение „Мовембър“,посветено на мъжкото здраве. В глобален мащаб кампаниите през месецa целят обучение и превенция на рака на простатата, тестисите и мъжкото ментално здраве.

   С цел насърчаване на силния пол да се погрижи за собственото си здраве, не само на думи, а и чрез активно търсене на адекватна медицинска помощ и тази година Лечебни заведения „МЕДИКА“ ще проведат скринингови урологични прегледи на 4-ти ноември /петък/ и на 18-ти ноември /петък/ 2022 година. Раковите заболявания се развиват без симптоми и най-сигурният начин за ранно диагностициране и благоприятен ход на заболяването са редовните прегледи при уролог и профилактичните изследвания. Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно от уролог, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишни.

   Нестандартното име на инициативата „Мовембър“ произлиза от английското наименование на месец ноември (November) и жаргона за мустак „Мо“. Идеята да се вдъхне живот на позабравения мустак и той да се превърне в катализатор на разговори относно мъжкото здраве е зародена в Австралия през 2003 г. и постепенно обхваща целия свят.

За да се възползват от скрининговите урологични прегледи на 4-ти и 18-ти ноември 2022 г., желаещите мъже трябва сида запишат предварително час на тел. 082/ 502 430 или 0884/ 517551 или на регистратурата на ДКЦ-2, с адрес гр. Русе, ж.к. „Здравец-Изток“, ул. Рига №35 всеки работен ден от 8:00 до 18:00 часа.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha