Неделя, 29 Септември 2024

Виолета Донева убита, защото отказала да даде пари за дрога на внучката си

Виолета Донева убита, защото отказала да даде пари за дрога на внучката си
Публикация   30 Окт, 2022   /     akcent.bg   /     549

Проверява се и друга версия - че внучката искала да се премести да живее в бабиния апартамент в кв. “Изток”, но Донева не искала и да чуе, защото се бояла, че ще я пратят в старчески дом

   Актрисата Виолета Донева отказала да даде на 18-годишната ѝ внучка пари за наркотици. Избухнал скандал, който завършил с убийство. Това гласи една от водещите версии за мотива, накарал младото момиче да нападне с нож и да души своята баба, твърди вестник "Труд", позовавайки се на собствени източници.

   Проверява се и друга версия - че внучката искала да се премести да живее в бабиния апартамент в кв. “Изток”, но Донева не искала и да чуе, защото се бояла, че ще я пратят в старчески дом. И това е можело да стане повод за разправия, но ако се потвърди, че момичето е вземало наркотици и има диагноза шизофрения, тогава няма как да се говори за мотив - престъплението е извършено от болен човек, без да е било замисляно, подготвяно и без конкретна причина. Напълно била опровергана и друга версия, която бе разпространявана от някои сайтове в четвъртък, че Донева и близките ѝ имали скандали за имоти в САЩ.

  Днес все още нямаше повдигнато обвинение срещу заподозряната внучка, която в момента се намира в психиатрия. Засега е следствена тайна дали е намерен ножа, с който е извършено кървавото престъпление. До дни наблюдаващият прокурор следва да реши за привличане към наказателна отговорност и за назначаване на психиатрична експертиза, която да установи дали 18-годишната е вменяема.

   Тялото на 79-годишната актриса, обичана от няколко поколения българи, бе намерено в дома ѝ в блок 1 в столичния квартал “Изток”. От два месеца Виолета Донева живеела сама, след като починал вторият ѝ съпруг Атанас Грънчаров. Според съседи близките ѝ идвали често да я виждат, пристигала и жена, която я извеждала на разходка. Но хората не знаеха дали и колко често при Донева е гостувала внучката ѝ.

   “Допреди 5-6 години актрисата и мъжа ѝ живееха в САЩ, но се прибраха. Чувало се е, че са били там при роднини, но къде и как са живели там, ние нямаме представа”, разказа комшийка от блок 1. Тя потвърди, че на няколко пъти в дома са идвали полицаи на огледи, но не беше чувала някой от хората в близките апартаменти да са участвали като поемни лица.

   В артистичните среди и вчера говореха със скръб за трагичната смърт на Виолета Донева, за която мнозина актьори и режисьори са запазили добри спомени от съвместната им работа в киното, театъра и телевизията.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha