Сряда, 21 Февруари 2024

Малки и големи се забавляваха на празника „Заедно в Дружба“

Малки и големи се забавляваха на празника „Заедно в Дружба“
Публикация   19:16     16 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     347

   Комплекс „Олимпия“ стана домакин на поредното издание на общинската инициатива – Празник на квартала. След  прекъсване заради противоепидемичните мерки тази есен той се състоя в кв. Дружба, където жители от всички възрасти се забавляваха с разнообразната програма.

   Събитието се организира от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ в партньорство с парти център „Веселяците“.

   Празникът събра много хора на спортното игрище, а зам.-кметът Златомира Стефанова поздрави присъстващите и награди победителите в двата конкурса.

   Представителният танцов състав „Фламинго“ ЕТНО към СУ „Васил Левски“ създаде много настроение с изпълненията си и даде старт на събитието. Малки и големи не пропуснаха възможността да се включат в множество атрактивни индивидуални и семейни игри. За най-малките бяха предвидени забавни работилници, фейс пейтинг, много музика и танци. За всички участници в различните състезания бяха осигурени награди.

   Проведоха се и два кулинарни конкурса - за домашно приготвена питка и лютеница. Към експертното жури от преподавателите на ПГТ „Иван П. Павлов“ в състав Цветелина Петрова, Биляна Николова и Иван Бонев, се включи и зам.-кметът Златомира Стефанова. След дегустацията, те оценяваха кулинарните шедьоври по четири показателя – цвят, аромат, консистенция и вкус. Приза за най-вкусна лютеница и първо място грабна Даниела Илиева. Капитанска лютеница донесе второ място на Инна Билчева, която спечели и първа награда в конкурса за най-красива и вкусна питка. Трета са класира Надежда Великова.

   Празникът на квартала завърши с концерт на русенската група Soda A'coustic.

Тагове : заедно , Дружба ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha