Ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев е удостоен със званието DOCTOR HONORIS CAUSA на ;ашиностроителния институт в Узбекистан

Ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев е удостоен със званието DOCTOR HONORIS CAUSA на ;ашиностроителния институт в Узбекистан
Публикация   17:06     11 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     349

   Днес, 11 октомври 2022 г., ректорът на Русенския университет, акад. Христо Белоев, беше удостоен с почетното звание DOCTOR HONORIS CAUSA на Андижанския държавен машиностроителен институт в Узбекистан.

   Това стана на тържествена церемония в гр. Андижан, проведена в рамките на осмата среща на партньорите на евразийския проект HiEdTec. Церемонията се състоя в Андижанския младежки център в присъствието на повече от 600 гости, ръководители на институции, ректори на чуждестранни университети и на университети от Узбекистан, преподаватели и студенти.

   Ректорът на Андижанския държавен машиностроителен институт, проф. УмидТурдиалиев обяви решението на научния съвет на института за удостояване на акад. Христо Белоев с почетното звание DoctorHonorisCausa, отчете съвместните дейности между двата университета, заслугите на акад. Белоев и проведе церемонията по награждаването.

   Почетната диплома на акад. Белоев бе връчена както от ректора на Андижанския държавен машиностроителен институт, проф. УмидТурдиалиев така и от г-н НасибулоМуминов -  губернатор на Андижанска област.

   Акад. Христо Белоев благодари за оказаната му висока чест, а думите му бяха съпроводени с бурни аплодисменти на стотиците присъстващи в залата.

   Андижанският машиностроителен институт е създаден през 1986 година. В него се обучават повече от 8000 студенти в бакалавърски и магистърски прогрaми в областите машиностроене, транспорт, компютърно инженерство, икономика и др. Университетът има 6 факултета и два филиала с повече от 300 преподаватели.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha