Битият таксиметров шофьор е починал от масивен инфаркт

Битият таксиметров шофьор е починал от масивен инфаркт
Публикация   09:52     11 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     239

   Непосредствена причина за смъртта на таксиметровия  е масивен инфаркт, а не нараняванията от (по)боя в събота вечерта след спор с друг шофьор за предимство на пътя. Това съобщава БНТ и допълва, че сърцето на мъжа е било значително уголемено - тежало е 800 грама при нормално тегло до 400 грама, което означава, че е уголемено поне два пъти.

  Мъжът е имал и предишен инфаркт. Според съдебните медици инфарктът е настъпил преди боя, а високият адреналин е ускорил и влошил процеса.

  По информация на БНТ, според предварителните заключения от съдебномедицинската експертиза 34-годишният таксиметров шофьор Христо Трайков има повърхностни охлузвания на рамото, синина на ръката, наранени кокалчета на пръстите на ръката и ожулени колена. Тези наранявания могат да са предизвикани от боя.

  Смъртта на таксиметровия шофьор предизвика протести на близки и колеги на загиналия, като в нощта на събота срещу неделя те блокираха възловото софийско кръстовище Орлов мост, както и част от бул. "Тодор Александров".

  Главният прокурор Иван Гешев в неделя се срещна с хора в кв. "Факултета" заради загиналия шофьор, който е от ромски произход. В понеделник той се срещна и с таксиметрови шофьори, като им е обещал случаят да се разследва "при максимална публичност и прозрачност". Гешев е поел и ангажимент пред браншовите организации на таксиметровите шофьори за съвместно обсъждане и изготвяне на експертни предложения за промени в законодателството с цел осигуряване на защита на участниците в движението, както и във връзка с предишни предложения на прокуратурата за водачите, употребили алкохол и наркотици.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha