Договор за сътрудничество подписаха Русенският и Ташкенският университети

Договор за сътрудничество подписаха Русенският и Ташкенският университети
Публикация   10 Окт, 2022   /     akcent.bg   /     322
   Днес, 10 октомври 2022 г., бе подписан договор за сътрудничество между Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Ташкенския университет по информационни технологии. Ректорите на двата университета акад. Христо Белоев и проф. дин Бахтиер Махкамов обсъдиха в работна среща досегашните съвместни дейности между двата университета и бъдещите форми на сътрудничество.
 
   Договорът бе подписан в началото на първия работен ден на 8-та заключителна работна среща и конференция по проекта МОДЕРНИЗЦИЯ НА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ В ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ ЧРЕЗ НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, която се провежда от 10 до 15 октомври 2022 г. в Узбекистан. Домакини на работните дни от конференцията са трите университета, партньори по проекта, от Узбекистан, съответно Ташкенския университет по информационни технологии, Ташкенския държавен университет по икономика и Андижанския машиностроителен институт.
 
    Ташкенския университет по информационни технологии/ТУИТ/ е създаден през 1955 г. и има 13 факултета, 62 отдела и се обучават студенти в 23 области на образованието.
  
    В университета и филиалите му се обучават над 10 500 студенти и работят 780 преподаватели от които 3 академици, 35 професори и доктори на науката и 204 доценти. Университета има сътрудничество с 42 университета, 8 научноизследователски центъра и 12 фирми от 26 държави/Южна Корея, Япония, Германия, Франция, Китай, Индия и др./


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha