Понеделник, 13 Май 2024

Започна разполагането на мобилни центрове за разделно събиране на отпадъци на територията на Русе

Започна разполагането на мобилни центрове за разделно събиране на отпадъци на територията на Русе
Публикация   16:21     05 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     350

    От днес в Русе започна разполагането на 5 броя мобилни центрове за разделно събиране на отпадъци. Те са закупени в рамките на проект № BGENVIRONMENT-3-002-0005-C03 „Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово“ по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.“, с програмен оператор Министерството на околната среда и водите.

    В мобилните центрове ще могат да се предават почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство - хартия, пластмаса, стъкло, метали, електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци от бита, акумулатори и батерии, пържилна мазнина, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони със сгъстени газове, тонер касети, луминисцентни лампи.

    След разполагането на мобилните центрове в кратък срок предстои и въвеждането им в експлоатация, като новата услуга за разделно събиране на отпадъци ще спомогне за опазването на природата от замърсяване с вредни и опасни вещества, както и ще създаде условия за подобряване чистотата на града.

         Мобилните центрове ще бъдат поставени на следните места:

•        ж.к. "Родина", ул. „Димчо Дебелянов“ №2 А;

•        ж.к. „Дружба“ 3, бул. „Христо Ботев“, до блок бл. 13;

•        ж.к. „Здравец-Север“, ул. „Родопи“, между блокове бл. „Бабуна планина“ и „Руй планина“;

•        кв. „Ялта“, ул. „Щип“;

•        ж.к. ЦЮР, ул. „Муткурова“ №86, зад бл. 3



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha