Вторник, 21 Май 2024

Пожар избухна в средношколско общежитие в Русе, евакуираха 20 деца

  Пожар избухна в средношколско общежитие в Русе, евакуираха 20 деца
Публикация   07:18     29 Септ, 2022 /     akcent.bg   /     255

   Пожар избухна в средношколско общежитие в Русе. Сигналът е бил подаден малко след 16 часа. В сградата са настанени ученици, които учат в различни училища и са от други населени места, съобщи bTV.Евакуирани са били около 20 деца, които в този момент са били вътре. За щастие няма пострадали хора.

   Изпратени са били два екипа на пожарната, както и полицейски патрули, които да отцепят района. На място пристигнаха още началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева и директорът на общинска дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов.

   По първоначална информация огънят е тръгнал от стая на третия етаж, където са живеели две 14-годишни момчета. Те са ученици в Спортното училище и тренират борба, но по време на пожара са били на тренировка. Според пожарникарите при извършения оглед огънят е тръгнал от едното легло.

   Момчетата са обяснили, че там е имало включени батерия и зарядно за телефон. Вероятно едно от устройствата е предизвикало пожара, който е обхванал леглото и цялата стая. Пожарът е бил потушен за около един час.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha