Предлагат държавата да внася с 5000 лева повече във ВиК асоциацията в Русе

 Предлагат държавата да внася с 5000 лева повече във ВиК асоциацията в Русе
Публикация   07:58     21 Септ, 2022 /     akcent.bg   /     247

   Областният управител на Русе Анатоли Станев проведе извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе.

   По време на заседанието беше прието решение препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията да се увеличи с 5000 лева. Така очакваното постъпление от държавата би трябвало да се увеличи от 20 000 на 25 000 лева, което представлява 35% от общото финансиране. Необходимо е да се конкретизира, че приетото решение има по-скоро статут на предложение пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но се очаква то да бъде одобрено и в София.

   Въпреки това предлаганият препоръчителен размер на вноската на държавата може да бъде променен в съответствие с окончателния размер, който ще определи Министерството на регионалното развитие и благоустройството след приемането от страна на Министерски съвет на постановлението за изпълнение на държавния бюджет за 2023-а.

   Препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Aсоциацията е част от приходите, които трябва да осигурят необходимите средства за планираните разходи. В бюджета е предвидена сума от 2500 лева за разплащане с експерти по граждански договори във връзка с предстояща работа по въвеждане на нови енергийни източници в дейността на ВиК оператора. Предвиден е и остатък от близо 5600 лева. Общата сума, която плащат като вноска в асоциацията осемте общини в областта е над 46 400 лева.

   Най-голям дял от вноските на общините се пада на Община Русе – малко над 33 000 лева. Най-малко ще плаща Ценово – 1171 лв. и 43 ст.

   В заседанието участваха още представители на общините от областта, както и управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Русе инж. Илиан Милев.

Тагове : ВиК асоциация , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още