Неделя, 20 Октомври 2024

Катастрофа с кортежа на Зеленски

Катастрофа с кортежа на Зеленски
Публикация   15 Септ, 2022   /     akcent.bg   /     349

Родният град на украинския президент Кривой рог е заплашен от наводнение

   Автомобилът на украинския президент Володимир Зеленски се е сблъскал с друго превозно средство рано тази сутрин, но той не е пострадал сериозно, съобщи във Facebook неговият говорител Сергей Никифоров, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

  Шофьорът му е получил първа помощ от медицинския екип на президента и е отведен с линейка. Зеленски се е връщал след посещение на войските в наскоро отвоювания от руските сили град Изюм.

   Родният град на украинския президент Володимир Зеленски Кривой рог е заплашен от наводнение, след като вчера при мащабна руска атака беше повредена помпената станция, вследствие на което рязко се е повишило нивото на местната река и тя е стигнала до домовете на хората.

   Според публикации в социалните мрежи река Ингулец вече е 2,5 метра над обичайното си ниво, по пътя си разрушава мостове и залива крайбрежните терени.

   Според информацията на властите са били изстреляни 7 ракети. Президентът Володимир Зеленски заяви, че целта на руските ракетни удари по Кривoй Рог е руснаците да всеят паника и да създадат извънредна ситуация.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още