Кметът Пенчо Милков почете професионалния празник на пожарникарите

Кметът Пенчо Милков почете професионалния празник на пожарникарите
Публикация   07:21     13 Септ, 2022 /     akcent.bg   /     275

Ръстът на инцидентите за година е с 61%.

  Пред сградата на Първа районна служба по пожарна безопасност и защита на населението се състоя церемония по случай професионалния празник на пожарникарите 14 септември. Отдадена бе почит с едноминутно мълчание пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния им дълг огнеборци.

   „Достойни за уважение са не само подвизите Ви в критични моменти, но и всички малки геройства от ежедневието, които често остават невидими за нас, гражданите“, каза кметът Пенчо Милков.

   Той благодари на пожарникарите и за всеотдайната подкрепа, която оказват на русенци тогава, когато те имат най-голяма нужда.

   9 огнеборци, загинали през годините при изпълнение на дълга си, бяха почетени от колегите им, които свалиха шапки в знак на уважение.

   По време на церемонията бяха наградени четирима служители на РДПБЗН със заповед на вътрешния министър Иван Демерджиев, а със заповед на директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов - още петима. Положени бяха венци и цветя пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния им дълг пожарникари.

   Традиционно преди празника на огнеборците се организира “Седмица на пожарната сигурност ” - от 12 до 18 септември. Предвидени са различни събития за популяризиране на професията.

   От началото на годината екипите на РДПБЗН-Русе са реагирали на 1294 сигнала за инциденти, като за същия период на 2021 г. те са били 803. Ръстът е с 61%.

   Пожарите с нанесени материални загуби към момента са 200 - с близо 30 % по-повече от миналата година.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha