Вторник, 21 Май 2024

Събират се истории за доброто, крайният срок е 1 октомври

Събират се истории за доброто,  крайният срок е 1 октомври
Публикация   16:52     30 Авг, 2022 /     akcent.bg   /     262

    За четвърта поредна година Областна администрация Русе се присъединява към инициативата за Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ - „Посланик на доброто“.

   Идеята е да се популяризират истории за хора, които са направили добро за  дете и/или за семейството му в труден момент, беда или при тежък инцидент  и по този начин са променили житейската му съдба към по-добро.

  Най-вълнуващите истории ще бъдат заснети и популяризирани. Те трябва да се изпращат в срок до 1-и октомври тази година на някои от следните два e-mail-а:Vanya.Kirilova@sacp.government.bg, Georgi.Ivanov@ascp.government.bg. Задължително изискване е историите да бъдат в обем до една стандартна страница – A4 и максимум 2500 знака. Необходимо е също да се посочи лице за контакт, с което от ДАЗД да се свържат при необходимост.

   „Нека повярваме в доброто, но и самите ние да правим повече добро.“, заяви областният управител на Русе Анатоли Станев. „Сигурен съм, че нашето общество е способно да съхранява и предава тези ценности. Нека не позволяваме искрата на доброто и надеждата да угасне. Заедно ще се справим с всички предизвикателства“, допълни още областният управител.

  Настоящата инициатива е продължение на Празника на доброто, чието начало беше поставено през 2019-а по случай честванията на 30 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. Тя се явява първия международен акт, утвърждаващ човешките права на всички деца по света.

   Наградата „Посланик на доброто“ ще бъде определена от комисия, ръководена от председателя на ДАЗД. В комисията ще участват представители на Съвета на децата към ДАЗД, експерти, общественици и представители на медиите. Досега с приза „Посланик на доброто“ са отличени над 50 личности и организации, сред които лекари, учители, пожарникари, граждански организации и най-вече хора, които са приели помагането на деца и семейства в нужда за тяхна естествена мисия в живота. 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha