Пети Рибен фест Бръшлен 2022 събра близо 1000 участника и гости

   Пети Рибен фест Бръшлен 2022 събра близо 1000 участника и гости
Публикация   13:19     28 Авг, 2022 /     akcent.bg   /     1041

Наградиха майсторите на най- вкусна рибена чорба, печена риба, домашна ракия, както и специалистите в чистенето на рибата

    Над 170 кг. дунавска риба, предоставена безвъзмездно от Фишери 2009 /Ряхово/, се превърна в повече от 600 апетитни порции и 3 казана вкусна чорба на провелия се вчера Пети Рибен фест- Бръшлен 2022. Близо 1000 бяха гостите и участниците в този празник на рибата и кулинарните проявления от нея.

   Началото се поставя през 2016 година с изпълнението на проект по марка "Развитие на рибарските области" от ОП на сектор "Рибарство".

    През последните 3 години заради свинската чума и Ковид ограниченията това атрактивно и вкусно събитие не се проведе.

    Кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов поздрави домакините и пожела на участниците успешно представяне.

   И тази година фестът  се проведе с финансовата подкрепа на Община Сливо поле, млади и по- стари доброволци от Бръшлен, децата от танцовата група "Хоп троп" и дейците на читалище "Братство 1906". Малките показаха голям ентусиазъм в подготовката, декорацията и подредбата на феста.

   В продължение на три часа посетителите се радваха на песни и хора, музика и различни атракции, участващи в конкурсите за най-добра ракия  Журито беше много затруднено да прецени специално за ракията, където бяха се включили 32 участника.

   Първо място за най- вкусно приготвена рибена чорба уважаемото жури отсъдено за Силвия Василева от Бабово. Втора награда спечели Емил Исмаилов от Бръшлен, а  третото  място бе отредено за отбора на Русенски университет.

 С най-добре приготвена печена риба се справи Борислав Йорданов от Бръшлен. След него се нареди Георг Георгиев от Бабово. Третата позиция спечели ливанецът Исмаил Надаа.

 В конкурса за най-добра ракия домашна журито отличи Марин Маринов от Бръшлен, следван от Велизар Ясенов от Сливо поле и Мария Петров от Бръшлен.

  В съревнованието за най-бързо и качествено чистене на риба наградата отиде в Росен Петков от Бръшлен.  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha