Над 170 кг. дунавска риба, предоставена безвъзмездно от Фишери 2009 /Ряхово/, се превърна в повече от 600 апетитни порции и 3 казана вкусна чорба на провелия се вчера Пети Рибен фест- Бръшлен 2022. Близо 1000 бяха гостите и участниците в този празник на рибата и кулинарните проявления от нея.
Началото се поставя през 2016 година с изпълнението на проект по марка "Развитие на рибарските области" от ОП на сектор "Рибарство".
През последните 3 години заради свинската чума и Ковид ограниченията това атрактивно и вкусно събитие не се проведе.
Кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов поздрави домакините и пожела на участниците успешно представяне.
И тази година фестът се проведе с финансовата подкрепа на Община Сливо поле, млади и по- стари доброволци от Бръшлен, децата от танцовата група "Хоп троп" и дейците на читалище "Братство 1906". Малките показаха голям ентусиазъм в подготовката, декорацията и подредбата на феста.
В продължение на три часа посетителите се радваха на песни и хора, музика и различни атракции, участващи в конкурсите за най-добра ракия Журито беше много затруднено да прецени специално за ракията, където бяха се включили 32 участника.
Първо място за най- вкусно приготвена рибена чорба уважаемото жури отсъдено за Силвия Василева от Бабово. Втора награда спечели Емил Исмаилов от Бръшлен, а третото място бе отредено за отбора на Русенски университет.
С най-добре приготвена печена риба се справи Борислав Йорданов от Бръшлен. След него се нареди Георг Георгиев от Бабово. Третата позиция спечели ливанецът Исмаил Надаа.
В конкурса за най-добра ракия домашна журито отличи Марин Маринов от Бръшлен, следван от Велизар Ясенов от Сливо поле и Мария Петров от Бръшлен.
В съревнованието за най-бързо и качествено чистене на риба наградата отиде в Росен Петков от Бръшлен.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай