Понеделник, 13 Май 2024

Е. Николова ГЕРБ-СДС: Ще предложим председателят на Общинския съвет да бъде освободен

  Е. Николова ГЕРБ-СДС: Ще предложим председателят на Общинския съвет да бъде освободен
Публикация   12:51     26 Авг, 2022 /     Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     586

Деян Недков: Летище Русе да се трансформира във временен буферен паркинг

   В зала "Св. Георги", където бе насрочена, извънредната сесия на общинския съвет, обясних на колегите, които присъстваха, както и на общинска администрация, че съгласно ЗМСМА сме  задължени да свикаме тази сесия. Това заяви Елеонора Николова СДС днес на брифинг  на ГЕРБ-СДС пред сградата на Общината, след като поради липса на кворум не се състоя..

  Заявявам, и то с тревога, че от 1990 година насам общинският съвет никога не е бил бламиран. Благодарих на кмета и на неговата администрация, че се държаха отговорно.

  Всъщност сесията бе бламирана от председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, който свика едно ОФ събрание, на което доблира работата на съветниците.

   Русе живее на стара слава. Отдавна общинска администрация и Общински съвет са се превърнали в средство за препитание, за разлика от управниците на града преди време.

  Бламирането на Общинския съвет е безпрецедентно и затова ние ще внесем искане за освобождаване на г-н Пазарджиев като председател на Общ. съвет, който и без друго е много зает с адвокатската си работа.  Като основна причина тя изтъкна неуважението му към Ощинския съвет. Николова го определи като човек, обслужващ общинската идминистрация.  Трябва да се прави разграничение от общински съвет, който има собствени правила.

   Ще бъде предложено и до края на мандата, до предстоящите кметски избори, общинските съветници и кметският екип да работят без заплащане или с редуцирани заплати предвид парите, за които са проявили притеснение колегите им от БСП, каза още Николова.

  В какво качество председателят на Общинския съвет кани на среща граждани, политически сили, държавни институции в общинската зала "Европа", която се ползва с предварително заявено искане и платена такса. Това направеноли е за вчерашната неформална  среща, пита Наталия Кръстева- зам. председател на групата общински съветници на ГЕРБ- СДС.

  Деян Недков  заяви, че на провалената сесия е искал предложи нещо бързо и лесно за изпълнение- до изграждането на постоянен буферен паркинт да се вземе решение и Летище Русе да се трансформира във временен, както това се е случило  през 2020 година на летище Узонджово. Така опашка от 45 км. на южната граница е била премахната за 3 дни.



Коментари

  •     Монев 

    Не беше преди много години,когато амбициозната за власт Ел.Николова,остави градът ни на половината на кметуването си,взе си чантичката и тръгна за София.Поканена от Надежда Михайлова,тя тръгна да се "жертва"за добруването на народа ни,ставайки депутат.Огромното й желание да лидерства в СДС,мисля че на по късен етап,тя поиска оставката на Н.Михайлова,но удари на камък.Така ще стане и с желанието й Иво Пазарджиев да освободи поста шеф на Общинския съвет в Русе!После госпожата влезе в една синекурна организация, звено за "борбата" с корупцията,за по кратко наречена БОРКОР. Това синекурно образувание, потроши милиони левове на българските данъкоплатци.Спирам до тук,но има още много да се пише.

Коментирай

   captcha