Двама полицаи загинаха при гонка с автобус с нелегални мигранти

 Двама полицаи загинаха при гонка с автобус с нелегални мигранти
Публикация   07:38     25 Авг, 2022 /     akcent.bg   /     246

Не е ясно дали мигрантите са преминали границата в багажника на рейса

   Двама полицаи загинаха, след като автобус с мигранти блъсна патрулка в Бургас. Инцидентът е станал около 05.00 ч. сутринта, съобщава Нова тв. От следи по пътното платно става ясно, че е имало преследване между автобус с чужда регистрация и полицейски екип. Патрулът е направил опит да препречи пътя на автобуса, когато е станала катастрофата. На място има екипи на пожарна и полиция.

   Мигрантите са били в багажника на автобуса. Става дума за 47 души, каза зам.-главният секретар на МВР пред БНТ. Сред тях няма тежко пострадали, някои са настанени в бургаската болница. Не е ясно дали мигрантите са минали границата по този начин, натъпкани в багажника на автобуса, и ако е така - защо е нямало адекватен граничен контрол.

   Информацията за тежкия инцидент потвърди и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. "Няма данни за други пострадали. При опит да бъде спрян автобусът, той е връхлетял върху полицейския автомобил и се е стигнало да смъртта на двама служители на реда. Имало е преследване. Предприехме мерки, за да се спре засиленият мигрантски натиск. В момента включваме дронове и военна техника", каза още министърът пред Нова тв, който се очаква да посети и мястото на катастрофата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha