Вторник, 21 Май 2024

Позиция и насрочен брифинг на общинските съветници от ПП ГЕРБ и СДС в Русе

Позиция и насрочен брифинг на общинските съветници от ПП ГЕРБ и СДС в Русе
Публикация   22:36     24 Авг, 2022 /     akcent.bg   /     440

Общинските съветници на ПП ГЕРБ-Русе и СДС декларират, че не желаят възнаграждения за участието си в инициираната извънредна сесия на ОбС-Русе на 26 август 2022г.

   Уважаеми колеги,

   Във връзка с несъстоятелния аргумент, че свикването на извънредна сесия на Общински съвет Русе ще доведе до излишни разходи, който от вчера се разпространява като обръщение от съветниците на МК БСП, ВМРО, ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ, ПП Атака и ДПС, общинските съветници от ПП ГЕРБ и СДС заявяват принципната си позиция, че инициираната сесия на общинския съвет не трябва да се заплаща, каквато практика вече съществува в Русе. Извънредното заседание е по искане на съветниците от двете партии, заради наболелите проблеми за русенци, свързани с трафика на тежкотоварни превозни средства през града ни и подмяната на тръбите на ВиК, тъй като именно общинския съвет е мястото за ефективни действия за разрешаване на кризисни ситуации от висока обществена значимост за гражданите на Русе.

   Общинските съветници на ПП ГЕРБ-Русе и СДС декларират, че не желаят възнаграждения за участието си в инициираната извънредна сесия на ОбС-Русе на 26 август 2022г. и призовават и колегите си за същото отговорно поведение към хората, които са им гласували доверие.

   Веднага след началото на обявената за петък, 26 август, сесия на общинския съвет, която очевидно ще бъде бойкотирана от представителите на изброените по-горе партии, групите общински съветници на ГЕРБ и СДС ще дадат брифинг за журналисти пред сградата на Общината до входа за Пленарна зала. Началото на брифинга е предвиден за 9:30 часа.
Заповядайте!

Тагове : брифинг , ГЕРБ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha