Лято е – време е за градински партита.... Има ли нещо по-хубаво от това да седиш навън, да се смееш с приятели до късно в лятната вечер? Не, няма! Летните градински партита са акцентът на всеки светски календар от юни до септември. Една прекрасна традиция, за която трябва да благодарим на англичаните и най вече на кралица Виктория. Именно тя поставя основите на днешните партита в градината през 60-те години на XIX. век, когато започва да организира така наречените „закуски“. Въпреки името си, те са се провеждали следобед, сега се допуска и леко изместване във времето към вечерята.
Гостите на хотел Калиакра имаха възможност в събота да бъдат част от градинското парти, което се организира за втори път този сезон. Именно успешната "премиера" е дала основание да се повтори тази добра инициатива. Тя идва от мениджъра на хотела "Храни и напитки" Васил Василев. Натрупал сериозен професионален опит в чужбина, той предлага и адаптира този своеобразен празник с характерните за лятото, морето и курорта особености.
Тема на партито основно бе "Барбекю". Атрактивният шеф- готвач със замах на дизайнер нареди на дървеното барбекю апетитни ребърца, наденички, пържоли... Освен месото, бързо се изчерпваше и царевицата, която добиваше апетитен цвят от постоянно регулирания огън.
Естествената флорална украса стоеше много изтънчено и класно. До голяма степен именно интериора на хотела е провокирал идеята за подобно кулинарно забавление. Добре аранжирани и вкусни сладкиши, собствено производство, привличаха погледите отдалече и провокираха любопитство и апетит.
Удовлетворение от това много добре прието събитие от гостите на "Калиакра" изрази и управителят на хотела Жансен Даудова, която вече трета година ръководи успешно едно от най-предпочитаните места за отдих в "Албена".
Твърде неочаквано, но пък с подчертан интерес при дюнеат с пилешко бързо се зави опашка от желаещи да хапнат балканския специалитет, характерен за южната ни съседка.
Не остана и порция вкусно приготвени миди. Дали е вярно, че тези от Северното Черноморие са най-вкусни, не е 100 процента сигурно, но голямата тава се оказа реално твърде малка предвид бързото и изпразване.
Домакините изненадаха гостите си с нещо много вкусно и същевременно наистина лесно за правене – pop corn привлече вниманието и апетита на малки и големи- две машини за пуканки едва смогваха да задоволят желанието за прекрасното мезе за бира и вино. В първото градинско парти захарният памук е бил добре приет от малките гости на "Калиакра".
Както за всяка подобна веселба, живата музика се оказа еднакво важна с храната и напитките. Имаше специални поздрави към участниците с хитове на изпълнители от България, Румъния, Германия и изпълнения на хитове на световни имена от различни музикални жанрове.
За поредна година в пика на сезона места в "Калиакра" няма. Най- много са гостите от България и Румъния, разказва комплексният управител Маргарита Тодорова. Заслуга за интереса към "Калиакра" има младият персонал, в който преобладават студенти и ученици от Добрич и Русе.
Така и не се научите мили шефове, че не трябва да сте на първо място вие. А персонала който ви върши работата да сте на това място. Хубаво е да се споменава и за хората които не са на вашата позиция а ви вършат работата под"вашия" надзор С пръс всеки може да раководи
Този дето е писал тая статия е абсолютно НЕ запознат с обстановката! Интереса бе нулев, туристите 98% са българи! Интерисуваще ги предимно безплатното ядене на корем, никой не обърна внимание на музиката от 70 години! Не се споменава и нищо за персонала подредил масите и украсата! Коплексния управител дори и не присъства! Персонала се състои главно от работници от Таджикисъан, Киргистан и Турция! Българите са малцинство! Заслуга за “партито” има единствено управителя на ресторанта и малка част от сервизния персонал!