Вторник, 14 Май 2024

Даниел Вълчев е най-вероятният служебен премиер

Даниел Вълчев е най-вероятният служебен премиер
Публикация   10:16     16 Юли, 2022 /     akcent.bg   /     437

Другият вариант е Гълъб Донев

   Настоящият декан на Юридическия факултет, бивш вицепремиер и министър на образованието в периода 2005-2009 г. Даниел Вълчев най-вероятно ще оглави служебния кабинет, който става все по-неизбежен, пише в новия си брой седмичникът "Филтър", позовавайки се на свои източници.

   Преговорите с юриста били в напреднала фаза като се очаква той да склони да оглави правителството в кризисния за страната момент.

   Другият евентуален служебен премиер би могъл да бъде Гълъб Донев, който също е бил поканен да заеме поста. Везните обаче клонят към Вълчев, сочи "Филтър". Причината е в неговата уравновесеност, отлични комуникативни качества и безспорен опит в политиката.

   Вълчев и преди е канен да заема различни постове и дори да се кандидатира за президент, но досега е отказвал, тъй като през последните години се отдава на преподавателска дейност в СУ. В началото на годината излезе дебютният му роман "Неделният продавач на книги". През август Даниел Вълчев ще навърши 60 години.

    В предаването "Хоризонт за вас" проф. Вълчев допълни:

"По-добрият вариант е да има парламентарно отговорно правителство. Но въпросът е с цената на какво се постига. Ако е с легитимност, предвидимост, отговорност, сила, то е по-добро. Но в същото време не трябва да се плашим от избори".

И подчерта, че България трябва да има самочувствието да поставя своите национални интереси в контекста на общата политика на Европейския съюз.

 

 

 

 
 


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha