Краят на Борис Джонсън? Ключови министри го напускат, кабинетът е пред разпад

Краят на Борис Джонсън? Ключови министри го напускат, кабинетът е пред разпад
Публикация   06:37     06 Юли, 2022 /     akcent.bg   /     309

   Британските министри на финансите и здравеопазването подадоха оставки във вторник в рамките на половин час, което изглежда като заключителният удар за премиерския пост на Борис Джонсън, след като той се опита да се извини за последния скандал, който тормози администрацията му.

   И финансовият министър Риши Сунак, и министърът на здравеопазването Саджид Джавид подадоха оставки в нещо, което има вид на координирано публикуване на писма до министър-председателя, в които и двамата поставиха под въпрос в способността му да управлява администрация, която се придържа към общопретите стандарти.

   Външната министърка Лиз Тръс обаче обяви, че стои 100% зад министър-председателя.

   Оставките дойдоха, докато Джонсън се извиняваше за това, което каза, че е грешка, тъй като не е осъзнал, че бивш висш служител се е оказал неподходящ за работа в правителството, след като срещу него са били подадени оплаквания за сексуално насилие. И двамата отеглили се министри преди това публично подкрепяха Джонсън по време на месеците на скандала относно поведението на неговата администрация и изобличителен доклад за партита в офиса и резиденцията му на "Даунинг Стрийт", които нарушават строгите правила за блокиране на COVID-19.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha