Четвъртък, 16 Май 2024

РИОСВ ще глоби фирма за матраци от Източна промишлена зона в Русе за горене на отпадъци

РИОСВ ще глоби фирма за матраци от Източна промишлена зона в Русе  за горене на отпадъци
Публикация   14:18     18 Ноемв, 2021 /     akcent.bg   /     679

   Дружество, извършващо дейност - производство на матраци, в Източна промишлена зона на град Русе ще бъде санкционирано за изгаряне на отпадъци  от производството. Експертите на РИОСВ-Русе са констатирали нарушението миналата седмица при извънредна проверка по сигнал гражданин за черен дим, отделящ се от комина едно от халетата.

   До котлите са били подготвени за изгаряне цели и начупени дървени палети.

   Дружеството не притежава разрешителен документ за изгаряне на отпадъци. За отпадък – дървени палети не е извършена класификация на отпадъците, съгласно изискванията на специализирана наредба.

Изгарянето на отпадъци представлява нарушение на Закона за управление на отпадъци, за което на дружеството ще бъде съставен акт.

   На законовия представител са дадени  предписания:  да преустанови изгарянето на отпадъци, както и да проведе необходимите процедури по Закона за управление на отпадъците – за класификация на отпадъците и водене на отчетност, а по  Закона за чистотата на атмосферния въздух – да представи досиета на климатичните инсталации, информационни листи за безопасност и да напарви регистрация за употребата на летливи органични съединения.  

Тагове : матраци , горене , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha