Откриха ловния сезон за пернат дивеч

Откриха ловния сезон за пернат дивеч
Публикация   14:30     14 Авг, 2021 /     Румен НКОЛАЕВ   /     635
 
    Ловният сезон за пернат дивеч започна официално от днес.  Само в Русенско ловците са над 1500 души в 38 дружинки. Те имат право да отстрелват пъдпъдъци, гургулици, гривяци, горски бекас и обикновена бекасина.
 
   В Община Иваново броят на дружинките е 13. Все по-малко дивеч има по полетата, коментираха първия ловен ден авджии. Освен жегите, пръскането с препарати оставя все по-малко трева и прелетните няма къде да живеят, е една от причините за липсата на добра слука.

   Ловуването се извършва само с писмени разрешения, издадени от директорите на държавните горски и ловни стопанства за ловностопанските райони. Те могат също да бъдат издадени от специалистите по лова към юридическите лица, сключили договори за стопанисване и ползване на дивеча в дивечовъдните участъци и от председателя на съответната ловна дружина за предоставения й ловностопански район.

   В разрешението за ловуване се вписват датата, имената на ловците, името на ръководителя и участниците в лова при групов лов, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, вида и броя на разрешения за отстрел дивеч.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha