Четвъртък, 9 Май 2024

Депутатите от 19-ти МИР- Русе- 3-2 -1-1-1

Депутатите от 19-ти МИР- Русе- 3-2 -1-1-1
Публикация   23:57     14 Юли, 2021 /     akcent.bg   /     1022

   Депутати с опит, малко нови лица и бивши министри ще са основно народните представители в 46-ия парламент, в който влизат шест политически формации, показва проверка по листите според изчисленията на партиите.

   Очаква се Централната избирателна комисия да обяви официално резултатите и разпределението по мандати утре, а имената на новите депутати - до края на седмицата.

Ето  списък, който Дневник обяви  на избраните за народни представители според неофициални изчисления на партии за разпределението на мандатите по региони.

   От Русе, където мандатите са осем, от "Има такъв народ" депутати отново ще са Светлин Стоянов и Васил Георгиев, както и бившият командос Билян Кършовски.

    От ГЕРБ-СДС в парламента влизат бившият спортен министър Красен Кралев и доскорошният депутат Десислава Атанасова, а ако някой от тях предпочете друг район - и Цветан Райчинов.

    Останалите мандати ще са за Крум Зарков ("БСП за България"), за дипломата Стефан Тафров ("Демократична България") и за Бюрхан Абазов (ДПС).

   От Варна, където мандатите са общо 15, от ГЕРБ-СДС в парламента влизат бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов, художественият ръководител на ансамбъл "Варна" Юлиян Станев, бившият спортен министър Красен Кралев, бившият депутат Павел Христов, педиатърът Лидия Маринова, а ако бившите министри влязат от други места - и бившият депутат Славена Точева и Мартин Андонов. От "БСП за България" депутати ще са отново местният лидер Борислав Гуцанов и Филчо Филев, който е бил кмет на Провадия, тъй като лидерът Корнелия Нинова се очаква да избере да е народен представител от столицата.

   От Кърджали четирима от депутатите ще са от ДПС - лидерът Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на предишният парламент Мукаддес Налбант, досегашните депутати Байрам Байрам и Адлен Шевкед, а ако Карадайъ влезе от Шумен - и общинският съветник от Ардино Павлин Кръстев. Петият мандат е за досегашният народен представител от "Има такъв народ" Васил Георгиев.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha