„Зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в УМБАЛ „Канев“ ще бъде отворен днес и в петък

„Зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в УМБАЛ „Канев“ ще бъде отворен днес и в петък
Публикация   10:01     27 Май, 2021 /     akcent.bg   /     583

   „Зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Университетска болница „Канев“ ще бъде отворен днес и в петък. Това стана ясно от проведена среща между областния управител Борислав Българинов и директорите на лечебните заведения в региона. Имунизационният кабинет ще функционира през двата дни от 18.00 ч. до 23.00 ч., като от болницата апелират за предварително записване на следния телефонен номер: 0879 007 627. Целта е по този начин да бъдат предвидени необходимите количества ваксини. Разбира се няма да се връщат и хора, които не са се записали. Осигурени са достатъчно ваксини, като всеки ще може да направи избор между иРНК и векторна. Прилаганите препарати ще бъдат основно на „Пфайзер“ и „Астра Зенека“.

  Припомняме, че такъв кабинет функционира и в болницата в Бяла. За момента той работи всеки ден, включително събота и неделя също с работно време от 18.00 ч. до 23.00 ч.

  По думите на областния управител Борислав Българинов именно ваксинацията е най-сигурният начин за справяне с епидемията от коронавирус. Ще се работи и за ускоряване на ваксинацията при трудно подвижните хора, както и сред малцинствените групи.

  В останалите имунизационни кабинети продължават да се извършват имунизации съгласно Националния ваксинационен план, реимунизации, както и поставяне на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не позволява смесване на отделните потоци. Навсякъде се съблюдава за спазване на противоепидемичните мерки.

   До момента в областта са извършени 32722 имунизации, като при 13012 души имунизационният процес е напълно завършен. 143 души са получили първа доза от някоя от ваксините през последните 24 часа.

   По време на срещата бяха обсъдени и други въпроси, касаещи здравния сектор в региона. През юни Борислав Българинов най-вероятно ще се срещне и с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

  На срещата присъстваха още заместник областните управител Свилен Иванов и Валентин Колев, както и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha