Четвъртък, 16 Май 2024

Готови сме да подкрепим кабинет на промяната и без наши министри, каза Христо Иванов

Готови сме да подкрепим кабинет на промяната и без наши министри, каза Христо Иванов
Публикация   08:26     21 Апр, 2021 /     akcent.bg   /     613

   "Демократична България" би подкрепила кабинет на промяната, дори ако няма министри в него, каза днес пред Би Ти Ви съпредсдателят на обединението Христо Иванов. Той допълни, че отговорността за съставяне на такова правителство е на "Има такъв народ" на Слави Трифонов.

  Иванов каза, че в парламента са в постоянен контакт с формацията, но разговори за правителство не са водени. В отговор на въпрос съпредседателят на ДБ каза, че няма как с 27 депутати формацията да получи третият мандат за съставяне на правителство.

  Христо Иванов потвърди, че дори няма да се отиде на разговори с ГЕРБ за подкрепа на правителството на Даниел Митов. "Борисов опитва да стане Доган. Даниел Митов е един сламен човек, поставен за фасада. Търсим програма за промяна, в управление на ГЕРБ, а дори и с него като министър-председател, такава няма как да има", аргументира се Иванов.

   Към момента е ясно, че от ГЕРБ няма да търсят подкрепа за кабинета си от ДПС и БСП. От "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!" казаха, че няма да гласуват за правителството с премиер Даниел Митов. Така ГЕРБ остава в пълна изолация.

   По повод обвиненията на Бойко Борисов, че Демократична България и ДПС са реализирали съвместно акцията в Росенец през лятото, Иванов призова депутатите от партията да подкрепят създаването на комисия, която да проучи целия случай, за да могат "да докажат безумните си твърдения".



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha