Христо Иванов: Митко Кунчев е личност с изключително респектираща професионална биография

Христо Иванов: Митко Кунчев е личност с изключително респектираща професионална биография
Публикация   15:12     13 Март, 2021 /     akcent.bg   /     776

Така лидерът на Да България определи водачът на листата на Демократична България в Русе

 

   Параграф 22 ли е ситуацията, в която всички имат право да гласуват, включително и необразованите, а конституционно право и задължение им е да са образовани. С този въпрос Акцент.БГ посрещна днес на площада пред Съдебната палата в Русе лидерът на Да България Христо Иванов, който официално даде старта на предизборната кампания на обединението Демократична България.

   Задължение на държавата е да ги образова. Става дума за деца, а те имат родители, които имат задължения, както и държавата. Световната практика е доказала модели, че всеки може да бъде вкаран в училище и да излезе образован. Държавата трябва да си свърши работата.

   Как ще коментира дистанционното обучение? Няма никакво съмнение, че то нанася още по-голяма щета  за в бъдеще. Това за децата е много лошо, виждам го и при сина си как се мъчи. Ние изпуснахме лятото миналата година да подготвим образователната система, да може да се справи. Очевидно става въпрос за криза, но българското правителство профука онези месеци в което можеще да подготви образованието и здравеопазването.  Затова те се прилагат сега в още по-трудна и хаотична форма. Цената за това ще бъде съществена в подготовката, мотивацията и психиката на младите в България.

   Лидерът на Да България говори и за човешкия капитал, чрез образование България да мине в друга икономика, към иновации.

  Нашите кандидати са експерти, в политиката и в своята професионална дейност, те са екип, част от който е и Митко Кунчев, когото определи като личност с изключително респектираща професионална биография в областта на образованието.

   Христо Иванов представи добре познатия на русенци Митко Кунчев, водач на листата на Демократична България. Според него средставата за образование нарастват чувствително, а резултатите се влошават. Това той отдава на сериозен управленски проблем, поради което управлението трябва да се смени основно. От реорганизация на структурата на управление до спазване на Конституцията- безплатните учебници да са до 10 клас.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha