"Булмаркет рейл карго" ЕООД закупи нови четири електрически датски локомотива ЕA 3000

Публикация   18 Фев, 2021   /     akcent.bg   /     3543

Българският ж.п. превозвач притежава вече тягов състав от 20 електровоза и 12 дизелови машини

   "Булмаркет рейл карго" ЕООД,  дъщерна фирма на Булмаркет ДМ   закупи нови четири електрически датски локомотива  ЕA 3000. Новината съобщи пред Акцент.БГ управителят на дружеството Стефан Иванов.

  Сделката е приключена в началото на тази седмица.  Така дружеството вече притежава 8 локомотива от този модел. Общият брой локомотиви за влакова и маневрена дейност е 20.

   В края на миналата година  "Булмаркет Рейл Карго", част от Булмаркет ДМ, закупи две нови машини от високотехнологичната серия "Смартрон" (Smartron) на Сименс и така разширява локомотивния си парк. "Заложихме на марката "Сименс" след дългогодишна експлоатация на техните локомотиви от предходни серии. Високотехнологичните характеристики на "Сименс Смартрон" напълно удовлетвориха нашите изисквания за увеличаване флотилията на "Булмаркет Рейл Карго" ЕООД с надеждни локомотиви, с които да подобрим ефективността на превозите и гарантираме качествена транспортна услуга на нашите клиенти", заяви Станко Станков, управител и собственик на "Булмаркет ДМ"

  Новите  "Сименс смартрон" намаляват разхода на електроенергия с 10 до 20 процента в зависимост от товарите спрямо другите видове локомотиви, обяснява управителят на дружеството. Ще бъдат намалени и ремонтните разходи.

   Ж.п. превозвачът усилено работи върху безопасността при извършване на дейността. Всички локомотиви са снабдени и монтирани с проследяващи GPS устройства за  скорост и местоположение. По -голямата част от тях са със системи за 24- часа видеонаблюдение, като до края на годината всички локомотиви на "Булмаркет рейл карго" ще бъдат оборудвани с такива.

  Ж.п. превозвачът през миналата година е придобил 15 Е вагона за насипни товари, 17 за зърно и 20 цистерни.

  Така  "Булмаркет Рейл Карго" работи с 301 собствени вагони и 149 наети.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha