Вторник, 21 Май 2024

СДС Русе се поклони пред жертвите на комунизма

 СДС Русе се поклони пред жертвите на комунизма
Публикация   15:24     01 Фев, 2021 /     akcent.bg   /     404

   Днес свеждам глава заедно с всички демократи у нас пред жертвите на комунизма. Пред избитите без съд и присъда от така наречения народен съд, пред тези, които останали живи, 45 години живееха с клеймото „ народен враг".

   Идеите им за свобода, за истинско равнопоставяне оцеляха.  Тези идеи сега държат нас, демократите, изправени, тези идеи ни направиха  реална част от Европа. Европа на човешкото достойнство, свобода и възможност за растеж. 

   Убийците- комунисти не са между живите. Но бацилът на техните мракобесни идеи все още е сред нас. Мутира. Носителите му съблякоха ватенката на комунизма, облякоха скъп костюм на социализма. Но социализмът в главите им няма нищо общо с истинската социалдемокрация. 

   Не трябва да забравяме жертвите на комунизма, трябва и да помним заветите им- никога повече комунизъм, никога повече страх, никога повече кръв!

   Поклон.



Коментари

  •     Монев 

    СДС,три букви само! Преди тридесет години, в този съюз се натикаха кьораво и сакато,от кол и въже.Преди тридесет години,започна тоталното ограбване на държавата ни.Земеделието ни се подложи на унищожение,фабриките "приватизирани" от т. нар."реформатори"се превърнаха на площадки за скрап,работниците бяха "изхвърлени" на улицата.Днешните представители на този "съюз",отново пълзят към властта,власт,която е много доходоносна за тях,видно от снимката илюстрираща днешната статия.

Коментирай

   captcha